Wat is Cloud Mining?

Wat is Cloud Mining?

Het minen van Bitcoins, Ethereum en andere digitale munten wordt door verschillende partijen gedaan, soms met een kleine miner op een zolderkamer, andere hebben complete miningfarms. Een miningfarm is een verzamelnaam dat wordt gebruikt voor een gebouw waar een grote hoeveelheid miners staan.

Een voorbeeld hiervan is ‘Genesis Mining’ uit IJsland; Genesis Mining is een bedrijf die vele miningfarms heeft gebouwd. Zie hier een video van zo’n mining farm:

Genesis Mining heeft deze farms niet enkel voor eigen gebruik gebouwd, je kunt hier ook hashpower huren’. Je betaald bijvoorbeeld een x bedrag en krijgt hiervoor 2 jaar Ethereum mining met een bepaalde hashrate. De lengte van het contract is gegarandeerd, mocht het binnen die 2 jaar voor Genesis Mining niet meer rendabel zijn om Ethereum te minen dan zullen ze overschakelen op een andere digitale munt met hetzelfde algoritme die wel rendabel is.

In IJsland kost 1 kilowatt stroom ongeveer €0.06, ter vergelijking, in Nederland kost 1 kilowatt ongeveer €0,20. De mining farms die gebouwd zijn door Genesis Mining worden gekoeld via de koele buitenlucht van IJsland, zo zijn de kosten per Hash extreem laag en kan Genesis Mining zijn diensten aanbieden tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Rekenvoorbeeld:
Wanneer je bijvoorbeeld 90 MHs bij Genesis Mining afneemt (3x 30MH/s contract) betaal je voor de looptijd van 2 jaar €2215,- hier komen geen verdere kosten bij.

Wanneer je een zelf een 90 MHs miner zou willen bouwen heb je verschillende hardware nodig:
– Mining Chasis, deze kun je zelf bouwen, de materiaalkosten zijn ongeveer €40,-

– Moederbord: Bijvoorbeeld; https://tweakers.net/pricewatch/704095/msi-z270-a-pro.html
– CPU: Bijvoorbeeld; https://tweakers.net/pricewatch/385832/intel-celeron-g1840-boxed.html
– Videokaarten(3x): Bijvoorbeeld; https://tweakers.net/pricewatch/548957/msi-geforce-gtx-1070-gaming-x-8g.html
– Voeding: Bijvoorbeeld; https://tweakers.net/pricewatch/333108/cooler-master-v-series-v850.html
– PCI-e Risers: Zie marktplaats: https://www.marktplaats.nl/z.html?query=pci+riser
– RAM Geheugen: Bijvoorbeeld; https://tweakers.net/pricewatch/415202/crucial-ct4g4dfs8213.html

Met de totale build kom je ongeveer uit op een kleine €2000,-

Een build als deze verbruikt ongeveer 0,5 KW/h stroom (500watt per uur).
De totale stroomkosten, per jaar 2 worden dan:
500watt*24uur*31dagen*24maanden*0,20euro = €1785,6

Mocht je al hardware hebben liggen, dan is het uiteindelijk wel goedkoper om zelf te minen, moet je alles aanschaffen en neem je de afschrijving mee in je berekening dan zul je zien dat Cloudmining goedkoper is!

Denk je er over om Genesis mining uit te proberen? Gebruik dan onze kortingscode: q8P6uY voor 3% korting op je bestelling!

Andere cloudmining aanbieders zijn:
Hashflare.io (Niet aan te raden)
Hashing24 (niet getest)