Hoe koop je Cryptocurrency, zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

Er zijn verschillende manieren en websites om je euro’s om te wisselen in digitale munten. Hieronder zal ik een aantal van deze manieren beschrijven.

Litebit.eu

Litebit is een website waar je verschillende soorten digitale munten kunt kopen, het bedrijf vestigt zich in Zoetermeer, Nederland. Je doet dus zaken met een Nederlands bedrijf en kunt je aankopen met iDeal afronden.

Voor dat je munten kunt kopen heb je eerst een account nodig, om dit te doen ga je naar de website van Litebit: www.litebit.eu en klik je helemaal rechtsboven op ‘Nieuw account aanmaken’.
Vul vervolgens de gevraagde velden in:

Na het aanmelden ontvang je een email bericht ter verificatie van je emailadres. Wanneer je emailadres geverifieerd is kun je inloggen.

Binnen Litebit zijn verschillende ‘Tiers’ die bepalen hoeveel euro je per dag/week/maand kunt besteden op de Litebit website.
Op dit moment zijn dit de limieten:

Je kunt in een volgende ‘Tier’ terecht komen door het verificatieproces in te gaan. Bij Tier 1 moet je bijvoorbeeld enkel je telefoonnummer invullen, en bij Tier 2 moet je je woonadres verifiëren doormiddel van het uploaden van een rekening waar je adres op staat.

Eenmaal ingelogd is het tijd om je eerste order te plaatsen, maak uit de lijst van beschikbare munten een keuze, bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) en klik je deze aan.

Je komt nu terecht in het orderproces.
Er zijn nu verschillende velden in te vullen:
1. Vul het aantal munten in dat je wil kopen.
2. Hier zie je het totaal bedrag in euro’s, dit wordt aangepast naarmate je het aantal munten veranderd.
3 / 4. Hier vul je je wallet adres in van de betreffende munt, heb je nog geen wallet aangemaakt? Kies dan voor ‘Gebruik LiteBit Wallet’ je munten komen dan in je online wallet op de Litebit website.
5. Kies hier de gewenste betaalmethode.
6. Lees en accepteer de voorwaarden.
7. Controleer nogmaals de order en druk op volgende.

Handel nu het betaalproces af en voltooi de transactie, je hebt nu je eerste digitale munten gekocht!


Bitonic

Bitonic is ook een Nederlands bedrijf www.bitonic.nl  waar je Bitcoin’s kunt kopen. Waar je bij Litebit de keuze hebt uit een groot aantal coins heb je bij Bitonic enkel de mogelijkheid tot het kopen van Bitcoins. Tevens biedt Bitonic ook geen wallet aan. Je zult dus al ergens een Bitcoin wallet moeten hebben waar je de Bitcoin naartoe kunt sturen.

Om Bitcoins aan te schaffen vul je de gewenste hoeveelheid Bitcoin in, het € veld wordt automatisch ingevuld aan de hand van de actuele Bitcoin koers. Kies vervolgens de gewenste betaalmethode en druk op Kopen.

 

In het volgende scherm kies je je bank en vul je je Bitcoin wallet adres in.
Mocht je nog nooit eerder een transactie hebben gedaan, moet eerst je rekeningnummer geverifieerd worden met een betalen van €0,01 via iDeal.
Na het voltooien van de (iDeal) betalen en eventueel de verificatie zullen de Bitcoins naar het opgegeven adres worden gestuurd.

Kraken.com

Kraken.com is een bedrijf, gevestigd in San Francisco waar LiteBit en Bitonic meer websites zijn voor het aanschaffen van specifieke munten is Kraken een zogenaamde ‘Exchange’ je kunt hier je munten verhandelen met andere ‘handelaars’ in plaats van dat je zaken doet met een ‘website / bedrijf’. Voordeel hiervan is dat het aanschaffen vaak aanzienlijk goedkoper is dan via LiteBit of Bitonic.

De registratiefase begint bij het bezoeken van kraken.com en vervolgens op de zwarte knop rechtsboven ‘SIGN UP’ te drukken. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in en accepteer de voorwaarden.

Na het aanmaken van een account krijg je een mail ter verificatie. Klik op de link en activeer je account.

De interface van Kraken.com is in het begin wat ‘vaag’ en het zal even wennen zijn voor je je weg hebt gevonden. Om munten aan te schaffen moet je eerst je euro’s overmaken naar Kraken. Voordat je euro’s kunt overmaken naar Kraken dien je het verificatie proces te volgen (Om het verificatie proces te starten druk je op de melding na inloggen, of volg deze link: www.kraken.com/u/verify ) en  level “Tier2” te zijn. Om Tier 2 te worden moet je eerst Tier 1 worden, dit doe je door je Naam, Geboortedatum, Land waar je woont, en telefoon nummer op te geven. Tier 2 wordt je door adres verificatie in te vullen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een stroomrekening met je adresgegevens en naam op de rekening. Na goedkeuring ben je Tier 2 en kun je je euro’s storten op Kraken.

Dit doe je door in te loggen en vervolgens te gaan naar ‘Funding’ -> Deposit -> Euro (EUR) en bij de ‘Deposit Method’ te kiezen voor ‘Fidor Bank AG (SEPA)’

Lees vervolgens de informatie die gegeven wordt aandachtig door! Je moet bijvoorbeeld een ‘Reference’ in de omschrijving van je overboeking zetten en hier moet Kraken.com bij staan, dit is een veel gemaakte fout.

Na het storten van je euro’s op Kraken.com kan je Bitcoin (bijvoorbeeld) gaan kopen.
Selecteer hiervoor uit de lijst XBT/EUR.

Vervolgens kies je voor ‘Trade’ -> ‘New Order’

Selecteer nu ‘Buy’ (je gaat immers wat kopen). Kies de hoeveelheid BTC of EURO doormiddel van het klikken op de dropdown, en kies vervolgens de prijs per eenheid (Bitcoin in dit geval). In het laatste veld zie je ter controle de totale prijs van de order, als deze OK is kies je voor ‘Buy XBT with EUR’ en geef je akkoord bij de order confirmatie.

2 comments

  1. L.S.
    Ik heb een vraag:
    Moet ik eerst mijn saldo besteden aan Bitcoins voordat ik andere currencies kan kopen in Kraken?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *